ایمنی تابلو بر ق چیست؟
ایمنی تابلو برق
تابلو برق را می توان یکی از مهم ترین و حساس ترین تجهیزات مورد استفاده در ساختمان ها و کارگاه های مختلف دانست. بدون شک کار با چنین تجهیزاتی مستلزم آگاهی از اصول ایمنی است و بدون آگاهی کامل از این اصول، کار با تابلو برق می تواند بسیار خطرناک باشد. بنابراین در این مقاله می خواهیم اطلاعات بیشتری در مورد ایمنی تابلو برق به شما ارائه دهیم. پس با ما همراه باشید.
آشنایی با تابلو برق
خیلی ساده می توان گفت تابلوهای برق محفظه هایی هستند که تجهیزات الکتریکی در آن نگهداری می شوند. وظیفه اصلی تابلوهای برق کنترل و توزیع مناسب انرژی الکتریکی است.
البته این تابلوها نقش های مهم دیگری نیز دارند که از مهمترین آنها می توان به افزایش حفاظت و قابلیت اطمینان، کاهش هزینه های سیستم، تسهیل نگهداری و تعمیرات و ... اشاره کرد.
از آنجایی که این تابلوها مستقیماً به ولتاژ کم یا زیاد متصل می شوند، لازم است قبل از کار با آنها، الزامات ایمنی را به طور کامل رعایت کنید. برخی از این دستورالعمل های ایمنی مختص خود بردها هستند، در حالی که برخی دیگر باید هنگام کار با آنها رعایت شوند. با تهیه چک لیستی از مهمترین عناصر ایمنی تابلو برق می توانید مطمئن باشید که در هنگام کار با این دستگاه ها مشکلی نخواهید داشت.
برای دریافت اطلاعات تکمیلی در مورد خرید عمده تابلو برق می تواند به سایت شرکت سگال نیرو به آدرس https://segalniro.com/ مراجعه نمایید.
همچنین برای آشنایی با بهترین برند تابلو برق در بازار ایران می توانید اینجا کلیک کنید
حریم تابلو برق چیست؟
حریم خصوصی تابلو در واقع یک فاصله استاندارد و یکی از الزامات تابلو است که دقیقاً مشخص می کند دستگاه های مختلف چقدر باید از تابلو فاصله داشته باشند. این مشکل در زمینه ایمنی تابلو برق موثر است و با برقراری فواصل ایمن و کم خطر تمامی دستگاه ها در یک محیط می توانند بدون مشکل به کار خود ادامه دهند.
آیین نامه تابلو برق چیست؟
مقررات یا دستورالعمل های ایمنی تابلو برق مجموعه ای از قوانین و استانداردهای تعریف شده است که موارد مختلفی را از نصب تا استفاده از صفحه تابلو توصیف می کند. بندها و نکات این آیین نامه اغلب مبتنی بر حفاظت سیستم (تجهیزات و دستگاه ها)، حفاظت از جان انسان ها و همچنین نحوه جلوگیری از آتش سوزی، آتش سوزی و سایر خطرات برای به حداقل رساندن خطر آسیب های زیست محیطی است. برای مقابله با این موارد معمولاً لیستی به نام «چک لیست تابلو برق» ارائه می شود که تمام جنبه های فنی تابلو برق را برای ایمنی بیشتر بررسی می کند.
برچسب ایمنی تابلو برق چیست و در کجا قرار دارد؟
طبق قانون و استانداردهای تعیین شده، برچسب ایمنی باید بر روی تابلوهای برق چسبانده شود. اطلاعات مربوط به تابلو را روی این برچسب ها درج کنید، به عنوان مثال. مانند اندازه تابلو، نوع قطعات مورد استفاده در تابلو، مشخصات قطعات مورد استفاده در تابلو و اطلاعات مربوط به خطرات و اقدامات احتیاطی مورد نیاز هنگام کار با وسایل الکتریکی در اطراف تابلو. می دهد. این برچسب ها معمولاً در رنگ های قرمز و سفید طراحی می شوند و حاوی علائم، متن های هشدار دهنده، برچسب های کپسول آتش نشانی و سایر اطلاعات لازم برای کار ایمن با تجهیزات الکتریکی هستند.
محل نصب برچسب ایمنی تابلو بر ق در جلوی تابلو بوده و باید در محلی نمایان باشد. همچنین علائم ایمنی باید در مکانی نصب شود که افرادی که در نزدیکی تابلو هستند به راحتی به آنها دسترسی داشته باشند. علاوه بر این، برچسبهای ایمنی تابلو برق باید به گونهای طراحی شوند که از تخریب و آسیب ناشی از محیط و مواد شیمیایی محافظت کنند.
نکات ایمنی تابلو برق
همانطور که در بخش های قبلی ذکر شد، هنگام کار با تابلو برق ها باید مسائل ایمنی را در نظر گرفت. رعایت این نکات از بروز حوادث و سوانح حین یا بعد از کار بر روی تابلو برق جلوگیری می کند. نکات ایمنی کلیدی تابلو برق به شرح زیر است:
درب کابینت تابلو باید همیشه قفل باشد و کلید فقط در دست شخص مسئول باشد.
درب تابلوهای برق نباید توسط افراد غیرمجاز باز شود.
به هیچ عنوان نباید مواد و تجهیزات مولد حرارت را زیر تابلوهای برق قرار داد.
تابلوهای برق باید دارای کف عایق باشند.
از ریختن مایعات یا آب روی تابلوهای برق خودداری کنید.
کپسول های آتش نشانی CO2 باید در نزدیکی تابلوهای برق استفاده شوند.
تابلوهای برق باید دارای سیم یا بند اتصال به زمین باشند.
برقکارها باید هنگام کار روی تابلو برق از دستکش محافظ استفاده کنند.
این نکات باید به عنوان نکات ایمنی تابلو برق هنگام کار با این تجهیزات در نظر گرفته شود تا از بروز حوادث جلوگیری شود.
چک لیست نکات مهم برای کار با تابلوهای برق
اگر می خواهید هنگام کار با تابلو برق ها ایمن باشید، بدون شک به چک لیست ایمنی نیاز دارید. در این قسمت می خواهیم چک لیست ایمنی تابلو برق را در اختیار شما قرار دهیم تا از این پس به راحتی نحوه کار با تابلو برق ها را یاد بگیرید.
آیا نزدیک تابلو برق آب گرفتگی دارد؟
آیا هر تابلو برق محافظ مخصوص به خود را دارد؟
آیا محفظه تابلو دارای سیم زمین است؟
آیا تابلو برق به خوبی تمیز شده است؟
آیا قسمت های مختلف تابلو روغن کاری شده است؟
آیا در نزدیکی صفحه تابلو از کپسول آتش نشانی استفاده شده است؟
آیا مسئول مرتبط در استفاده از کپسول های آتش نشانی به خوبی آموزش دیده است؟
آیا کابل ها و خطوط به درستی قرار گرفته اند؟
آیا از سیم های قدیمی و بدون عایق در تابلو برق استفاده شده است؟
چک لیست تعمیر و نگهداری تابلو برق
موارد کلیدی که باید هنگام تعمیر تابلوهای برق به آنها توجه کرد در چک لیست ایمنی الکتریکی ذکر شده است. مهمترین آنها به شرح زیر است:
کنترل عایق بودن تجهیزات و دستگاه
اجرای اقدامات نظافتی و نظافتی
تایید انواع اتصالات
بررسی وضعیت امنیت تابلو برق
کنترل کلید مدار شکن
انجام بازرسی های بصری
تجزیه و تحلیل نحوه کار رله ها
وضعیت فیوزها را بررسی کنید
قفل فیزیکی و نحوه دسترسی به آن را بررسی کنید
اطمینان حاصل کنید که یک کپسول CO2 در اطراف تابلو برق وجود دارد
حصول اطمینان از وجود سکوهای ایزوله مناسب
فاصله پانل را از کف و سقف بررسی کنید
حصول اطمینان از برچسب گذاری صحیح و اصولی طبق قوانین
روغن کاری قسمت های مختلف صفحه
وجود سیم زمین مناسب را بررسی کنید
مطمئن شوید که دکمه ها، انگشتان شست و سایر اتصالات ایمن هستند
تمام سیم ها و کانکتورها را در داخل تابلو محکم کنید
اطمینان حاصل کنید که علائم هشدار دهنده مناسب در اطراف تابلوهای برق نصب شده است
اطراف تخته را بررسی کنید تا مطمئن شوید که مشکلی مانند آبگرفتگی و غیره وجود ندارد